Wat bied ik

Hondenpension Verblijf:
In een Hondenpension zit uw hond vaak in een kennel, een hok. Hier verblijft uw hond gewoon bij mij thuis in de huiskamer. In Zoetermeer, wat goed bereikbaar is vanuit Den Haag, Rotterdam en Leiden.
U geeft hem zijn eigen spullen mee en dus ook zijn eigen deken/mand waar hij ’s nachts slaapt, zijn eigen lievelings speeltjes om mee te spelen. Uw hond mag uiteraard gewoon zijn eigen plek uitzoeken, dat kan zijn eigen mand zijn, op de bank (als dat thuis ook mag), onder het bureau waar ik werk of zelfs lekker in de tuin als het weer dat toelaat.
Ik heb geen eigen hond en vang maximaal 2 honden tegelijk op, waarbij ik er uiteraard voor zorg dat ze goed met elkaar overweg kunnen. Hierdoor is er heel veel mogelijk en veel persoonlijke aandacht.

Mijn werkplek

Wandelingen:
Uw hond wordt 3 tot 4 keer per dag uitgelaten, ook afhankelijk van wat hij thuis gewend is. Om uw hond ook een heerlijk vakantiegevoel te geven garandeer ik elke dag een lange wandeling (1 tot 2 uur) in het bos, park of op het strand ! (tenzij dat teveel is voor uw hond, dan logischerwijs korter) Ongeacht het weer.
Ik heb nog goede contacten met verschillende hondenuitlaatservices. Ik zal dan ook (als uw hond sociaal genoeg is en los kan lopen) regelmatig mijn oude collega’s opzoeken zodat uw hond zich naar hartelust kan uitleven met vele soortgenoten in het park en zo de rest van de dag moe en voldaan in zijn mand zal liggen, dromend over de volgende dag dat hij weer naar het “pret”park mag.
(Is dit voor uw hond niet verstandig omdat hij andere behoeftes heeft, dan passen we ons gewoon aan. Er is altijd een oplossing !)

Eten/Regels:
U geeft uw hond gewoon het eten mee wat hij thuis ook krijgt.
Omdat consequent zijn zo enorm belangrijk is bij een hond, zal ik proberen zoveel mogelijk de regels te hanteren die u thuis ook hanteert. Hierdoor hoeft u uw hond niet opnieuw op te voeden als u weer terug bent van vakantie. Sterker nog, als uw hond langere tijd bij mij blijft is het zelfs mogelijk dat ik door mijn vele jaren ervaring met honden uw hond zelfs gewenst gedrag kan aanleren waardoor het voor u makkelijker wordt om dit thuis ook toe te passen.
Toen ik een hondenuitlaatservice had kreeg ik heel vaak te horen wat voor positief effect mijn zorgen op het gedrag thuis hadden. Iedere hond heeft zijn eigen benadering nodig en vaak zal in 1 of 2 weken best wat mogelijk zijn.
De regels en uw wensen hieromtrent worden uiteraard besproken in het kennismakingsgesprek.

Kennismaking/Proefdag:
In de meeste gevallen zal een proefdag snel vertellen of uw hond het naar zijn zin gaat hebben als hij uit logeren gaat. Dan kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken wetende dat uw hond een goed adres heeft waar hij kan logeren. Het is echter niet verplicht, u kent uw hond het beste. In ons kennismakingsgesprek met de hond erbij zal snel duidelijk zijn of dat nodig is of niet.
Verder zal ik in dit gesprek al uw vragen beantwoorden en u vele vragen stellen over uw hond; over zijn karakter, over de regels en omgang met uw hond. De do’s en don’ts. Dit gesprek zal bij mij thuis plaats vinden, u wilt immers weten waar u uw hond heen brengt en dan kunnen we gelijk zien of de hond zich prettig kan voelen bij mij.

Communicatie
Als u dat wilt kan ik u elke avond een smsje sturen om u op de hoogte te houden over hoe het gaat. Wat we die dag gedaan hebben, of hij nieuwe vriendjes heeft gemaakt, lekker heeft geslapen, goed heeft gegeten etc etc. Uiteraard kan dat ook gewoon om de paar dagen. Heeft u op uw vakantieadres toegang tot het internet, dan is het ook mogelijk dat ik u via het web dmv foto’s en verhaaltjes op de hoogte hou van alle avonturen en gebeurtenissen die we meemaken. Zo kunt u lezen hoe uw hond geniet en kunt u ook weer extra van uw vakantie/uitje genieten !