Misty & Macho

Helaas heb ik tijdens mijn jeugd, toen ik bij mijn ouders woonde, geen hond gehad. Mijn ouders vonden dat teveel verantwoordelijkheid. Toen ik echter op mijn 19e/20ste ging samenwonen met een vriendin die ook graag een hond wilde was het natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat er een hond zou komen. Het zou echter nog een aantal jaar duren voordat we samen tijd genoeg hadden om goed voor een hond te kunnen zorgen. Maar na ongeveer 4 jaar samenwonen kwam het er dan uiteindelijk toch van, we kregen een hond !
Voordat we een hond kochten hadden we uiteraard al wat huiswerk gedaan en we wilden al snel een Saarlooswolfhond nadat we een artikel hadden gelezen over dit ras in een hondenblad. Echter vanwege verschillende redenen, zoals het slecht alleen kunnen zijn, kozen we ervoor om eerst voor een ander soort hond te kiezen. Als ik het me goed herinner wilde de een het liefst een Rottweiler en de ander het liefst een Husky. Toen we een advertentie zagen voor Rottweiler/Husky puppies wisten we dan ook gelijk dat we een kijkje moesten nemen. Zo kwam Misty op ons pad die we kochten bij een particulier.

Misty

Na een jaar genoten te hebben van Misty, vonden we dat het tijd was voor een 2e hond. Mijn filosofie is dat het kwa verantwoordelijkheid niet heel veel uitmaakt of je 1 of 2 honden hebt en dat het voor de honden zelf zoveel leuker is als ze een maatje hebben waar ze mee kunnen spelen/opgroeien.
Nog steeds wilden we heel graag een Saarlooswolfhond. Na meerdere bezoeken bij een Saarlooswolfhond-fokster en een aantal goede gesprekken werden we goedgekeurd als nieuwe baasjes voor een puppy uit het nestje dat ze had. (er waren toen lange wachtlijsten voor een saarloospup)
Gezien het feit dat Misty een vrouwtje was, werd het een mannetje en we noemden hem Macho.

Macho

Voordat we genoeg tijd hadden om goed voor een hond te kunnen zorgen, hadden we eerst al andere huisdieren in de vorm van 2 chinchilla’s. Ook hebben we nog 2 hamsters opgevangen via een kennis. De vorige eigenaar kon er niet meer voor zorgen. (weet de reden niet meer)
Dat zijn ook erg leuke huisdieren vind ik. We lieten ze ook bijna elke avond wel een uurtje of wat loslopen in de huiskamer. Misty en Macho vonden ze reuze-interessant 🙂 , maar niet op een manier die veilig was voor de chinchilla’s. Ook toen we Misty & Macho hadden lieten we ze nog regelmatig een uurtje los in de huiskamer. Maar de honden gingen dan wel in een andere kamer of aan de riem. Ze vonden het uiteraard wel reuze boeiend en als de chinchilla’s weer in hun hok zaten, lagen ze dan ook vaak zeer lang “tv” te kijken voor het hok. Gezien het feit dat zowel Misty als Macho redelijke “natuurhonden” zijn, zijn de chinchilla’s nooit veilig voor ze geweest, maar het bleef erg leuk die wisselwerking. De chinchilla’s zelf hebben er nooit enig stress van ondervonden en de honden zelfs nooit als een gevaar gezien.

Chinchilla’s

Misty ontpopte zich al snel tot een heuse moeder voor Macho, over wie ze zich met veel liefde ontfermde bij de opname van Macho in het “gezin”. Macho volgde dus al snel het voorbeeld van Misty en hij voelde daardoor zich veel zekerder dan hij was geweest als Misty er niet was geweest. Ook toen Macho ouder werd zijn ze de beste vriendjes gebleven, iets waar we uiteraard heel erg blij mee waren en ontzettend van genoten ! Dat heeft ook enorm geholpen in het leren om de honden een paar uurtjes alleen te laten, iets wat in die tijd erg ongebruikelijk was om een Saarloos aan te leren.

Vriendjes

Voordat we Macho hadden en Misty al een jaar oud was, wilden we graag op wintersport. Iets waar mijn vriendin dol op was en al elk jaar deed als klein meisje. Misty meenemen was uiteraard geen optie en we zochten een leuk pension voor haar op. We vonden er 1 in de buurt van zoetermeer. Zag er prima uit, ze kreeg een eigen hok die in verbinding stond met het hok van haar buurman voor gezelschap. Ook mocht ze overdag op het speelveld gezellig met de andere honden spelen. Met een goed gevoel lieten we haar daar voor een week achter.
Echter toen we haar ophaalden en ze ons buiten tegemoet kwam lopen, zag ik het gelijk aan haar. Ze had het vreselijk gevonden en ik had het gevoel dat ze het ons zelfs kwalijk had genomen dat we haar daar een week hadden laten blijven. Ook in de weken erna bleef ze gewoon anders dan ze normaal was. Getroffen door een enorm schuldgevoel zweerde we uiteraard zoiets nooit meer te doen. Misty was duidelijk niet geschikt voor kennelopvang, iets wat we in onze onervarenheid (Misty was onze eerste hond) niet goed ingeschat hadden. (was volgens mij nooit in ons opgekomen)
Maar toen we vanaf dat moment besloten Misty altijd gewoon mee te nemen, was enig drempel om een Saarloos te nemen gelijk weggenomen. De ervaring zorgde wel dat we al snel Macho erbij kregen en zo 2 beste maatjes elkaar vonden, die dan ook elk jaar gewoon meegingen op vakantie. (een oppas vinden voor 2 honden was uiteraard erg moeilijk) Met de auto naar Zwitserland en Oostenrijk werden toen de favoriete vakantie van ons allevier.

Vakantie

Jammer genoeg hield de relatie geen stand. Bij het uit elkaar gaan, gingen de honden met haar mee. Misty & Macho uit elkaar halen was sowieso geen optie omdat ze zulke goede maatjes waren. Doordat ik toen nog studeerde en werkte en zij vanuit huis werkte, was het (helaas voor mij) voor de honden de beste optie als ze met haar meegingen.

Dol Op

Ondanks dat ik nu ook vanuit huis werk, heb ik op dit moment geen eigen hond, omdat ik het nog teveel verantwoordelijkheid vind. (zo ga ik dit jaar ook weer 2 maanden reizen en ben ik daarom pas vanaf 1 sept 2012 beschikbaar bv) Je hond altijd overal mee naar toe nemen is nou eenmaal niet altijd een optie. En opvang in een kennel is dus ook vaak genoeg niet voor alle honden een goede oplossing. Combineer deze 2 problemen bij elkaar en je maakt er een oplossing van in de vorm van een hondenopvang in huiselijke sfeer bij mij thuis. Zo bied ik andere hondeneigenaren de beste oplossing voor opvang voor hun hond zodat ze met een gerust hart op vakantie kunnen en niet hetzelfde hoeven mee te maken als ik heb meegemaakt en kan ik samen met de honden weer genieten van de vele geneugden die onze hondenvrienden en ik elkaar te bieden hebben !